субота, 15. август 2015.

Purity Box Jul i Avgust ~ Moji utisci

Zdravo!

Danas zelim da podelim sa vama svoje utiske o Purity Box - u, pre svega o sadrzaju julske i avgustovske kutije. 
Ovo nece biti klasicna recenzija, jer jos uvek nisam isprobala sve proizvode, vec neki prvi utisci o sadrzaju i samom projektu Purity Box-a.
U pitanju je prirodna kozmetika, a proizvodi koji se mogu naci u kutiji, ali i poruciti na sajtu su proizvodi kompanija: Nikel, Keims, Biomedis, Davines, Beauty Made Easy, Dr.Pasha,Odaban, Sophie La Girafe, Sarah Mom Jewellry, Tangle Teezer.


Prvi put sam Purity Box narucila upravo u julu, i to ne na pocetku, vec negde 10. ili 11., pa sam na svoju kutiju cekala dobrih dvadesetak dana.
Naime, ako Box porucite posle 7., a pre 20. tekuceg meseca, Purity Box vam biva isporucen zadnje nedelje tekuceg meseca, ako pak porucite posle 20. tekuceg, a pre 7. iduceg meseca, Box vam biva isporucen druge nedelje iduceg meseca. 
Moram da priznam da je glavni razlog narucivanja ove kutije bila torba koja mi se jako svidela, ali o tome kasnije..

Narucivanje Purity Boxa je vrlo lako. Potrebno je da kreirate nalog na Purity Box sajtu i izaberete opciju ''kupi PB za nju''.
Mozete da platite karticom, a za sve one koji nemaju karticu, placa se uplatnicom u posti, primer uplatnice sa brojem ziro racuna, pozivom na br i sl., stize vam na email adresu.
Purity Box kosta 1400 din, a postarina je za teritoriju Srbije ukljucena u cenu.



Box moze da se naruci i za period od tri, sest i dvanaest meseci, gde cena ukupno izadje malo niza nego kad se porucuje svaki mesec. 
Ja sam ipak za opciju porucivanja mesecno, jer onog meseca kad mi se sadrzaj kutije ne svidja, ne moram da je narucim.
A dobra stvar je upravo to, sadrzaj je unapred poznat, tako da ne moze da bude razocaranja u tom smislu kad vam kutija stigne. 
Mozete biti razocarani nekim od proizvoda, ali samim sadrzajem ne bi trebalo, jer znate vrlo dobro sta narucujete i sta ce se naci u vasoj kutiji.
Iskreno, meni cinjenica da je sadrzaj unapred poznat ne pokvari iznenadjenje, jer su uglavnom u pitanju proizvodi koje do sad nisam imala prilike da isprobam.

Kutija vam biva isporucena od strane kompanije DHL, na kucnu adresu, tako da ne morate da idete u postu da je podignete.

Purity Box ~ Jul

Kao sto sam vec pomenula, torba je bila glavni, ali ne i jedini razlog, a moram priznati da su i skoljkice imale velikog uticaja... :)

Julski Purity Box mi je stigao, cini mi se 31. jula u ovoj preslatkoj kutiji, uvezan satenskom trakom i sjajnim kanapom u masnu.

Kad sam otvorila kutiju, prvo sto sam ugledala bila je ova kartica na kojoj pise: ''Stigla je! pogledaj sta si dobila ovog meseca''. (slika ispod)


Mnogo mi se svideo ovaj mali detalj. Pored te kartice, tu je jos jedna, veca, na kojoj je ispisan sadrzaj kutije, svi proizvodi, militaza i cene, a tu je takodje i slika samog box-a.

 I sta se sve naslo u julskom Purity Box - u?
1. NIKEL odstranjivac sminke s ociju s ruzom - full size proizvod - 100ml (ili NIKEL serum protiv prosirenih pora 30ml)
2. NIKEL hidratantna krema SPF 30/ tester br 1 - 15ml
3. Biomedis uljni losion za suncanje SPF30- tester br.2 - 30ml
 4. NIKEL  (poklon tester)- Blagi piling sa maslinom -15ml
5. Ceger Skrabac & Purity Box
I da ne zaboravimo, dve skoljke. :)


Sto se tice NIKEL odtranjivaca sminke oko ociju, ostacete uskraceni za moje utiske o njemu, jer ga jos uvek nisam isprobala. 
Kao alternativa ovom odtranjivacu sminke, mogao se poruciti NIKEL serum protiv prosirenih pora 30ml, ali posto ja nemam prosirene pore, a s druge strane nemam slican proizvod za skidanje sminke sa ociju, izabrala sam njega.
Razlog zbog cega ga jos uvek nisam isprobala je taj sto se nisam mnogo sminkala prethodnih dana i jednostavno nisam zelela jos uvek da ga otvaram. Svakako se radujem sto cu imati prilike da ga isprobam i sto zahvaljujuci ovom box-u imam ovakav jedan proizvod, koji inace ne verujem da bih kupila, jer nisam neko ko se cesto sminka, niti koristim tesku sminku, pa mi skidanje iste nije nikakav problem.

 Proizvod se nalazi u staklenoj bocici, sa plasticnim cepom koji se zavrce. 
Sastojci: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Ricinus Communis Oil,Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid. 
Svidja mi se sto je ovaj odstranjivac sminke sa ociju sa ruzom. 
Inace cena ovog proizvoda je 1890. din, pa je samo ovim i vise nego pokrivena cena kostanja cele kutije.
 Inace cena originalnog pakovanja Nikel seruma protiv prosirenih pora je 2570 din.

 

Tri uzorka koja su se nasla u julskom Box- u, dosla su u slatkim plasticnim kutijicama (slika ispod), obelezeni brojevima:

1. NIKEL hidratantna krema SPF 30/ tester br 1 - 15ml
2. Biomedis uljni losion za suncanje SPF30- tester br.2 - 30ml
 3. NIKEL  (poklon tester)- Blagi piling sa maslinom -15ml

        Sto se tice NIKEL hidratantne kreme SPF 30, moram da kazem da ni nju jos uvek nisam isprobala, ali posto bi trebalo krajem meseca da idem na more, planiram da je ponesem i koristim za lice, tako da, i o njoj vam javljam utiske kasnije, bice ili u postu ''potroseno'', ili cak u favoritima, ko zna. :)
Ne bih mogla nista da kazem ni za gustinu, sto se mirisa tice, mirise mi slicno kao vecina krema za suncanje.
''Ova krema je sa kakao maslacem, uljem masline, alojom, vitaminom A i E i pruza visoku UV zastitu...'', kako pise u opisu proizvoda.
Originalno pakovanje  od 50 ml kosta u opisu na kartici ukljucenoj u kutiju 2170 din., a na sajtu, 2060. din., nije velika razlika, pa ili je sad na popustu, ili je greska u pitanju.
Tako da, racunajuci prema ceni na sajtu, uzorak od 15 ml kosta 618 din.

Biomedis uljni losion za suncanje SPF30 sam isprobala jednom, ali ne za suncanje, jer prosto nisam isla na plazu, na bazen, niti bilo gde, gde bih mogla da se suncam, vec ovako da zastitim ramena od Sunca u toku dana. 
''Ovo ulje sadrzi iskljucivo prirodne biljne sastojke . Bazira se na maslinovom i sargarepinom ulju i kakao maslacu. Ne sadrzi sinteticke zastitne faktore, vec posebno odabrane biljne supstance koje stvaraju prirodni filter (SPF 30)koji stiti kozu od stetnog delovanja UVA I UVB zraka''. Tako pise u opisu proizvoda.
Ulje je prilicno masno i nisam sigurna na sta mirise, ali mi ima onako neki miris prirodnih ulja, koji nije neprijatan, ali nekome ko ne voli takve mirise moze da zasmeta, tecno je i ostavlja mastan trag, ali je prirodno i ako mu je zastita na nivou, onda necu imati ama bas nikakvih zamerki Rado bih ga ponela na more, ali plasim se da mi ne iscuri, tako da, videcemo.
Originalno pakovanje od 200 ml kosta na sajtu 3040 din.
Samim tim 30 ml je 456 din.

NIKEL Blagi piling sa maslinom -15ml  - proizvod koji sam koristila vec tri puta, za njega mogu da kazem da mi se mnogo svidja.
Blag jeset, sa sitnim cesticama, ali mi je koza lica posle koriscenja ovog pilinga nezna i glatka. Posebno mi se svidja osvezavajuci, citrusni miris, koji me podseca na one pez bombone. :) Ostavlja kozu malo masnom.
''Blagi piling s maslinom je nežan piling s mikročesticama koštica masline, pogodan i za najosetljiviju kožu. Odstranjuje mrtve ćelije i podstiče obnovu kože.'', pise o ovom proizvodu na sajtu Purity Box.  

Originalno pakovanje od 50ml kosta 1200 din.
Uzorak od 15 ml kosta 360 din

Na slici ispod mozete videti kako ova tri proizvoda izgledaju.

 

I za kraj, u kutiji je bila platnena torba Ceger Skrabac & Purity Box, koja je takodje mogla i da se kupi na sajtu, ali ne znam da li je jos uvek dostupna. Cena je bila, nisam sigurna da li oko 500 ili 600 din.
Ostajem vam duzna lepsu sliku torbe, ali kako planiram da je nosim na plazu, ako uopste odem na more ;), potrudicu se da je uslikam i sliku naknadno ubacim u post. :)


EtA: I evo lepse slike torbe, koristila sam je kao torbu za plazu i odlicna mi je bila. :)


Zakljucak:
Cena boxa, ako sto sam vec pomenula je 1400 din, ali je prava vrednost sadrzine, kad se sve sabere preko 3800 din. 
Da sam umesto Odstranjivaca sminke oko ociju izabrala serum za prosirene pore, vrednost bi bila preko 4400 din, jer je serum oko 680 din skuplji.
Sto se mene tice, to je i vise nego isplatljivo.  
Pruzila mi se prilika da isprobam neke nove proizvode, koji su pri tom prirodni, a uvek je dobro kada imate priliku da neki proizvod isprobate, pa tek kad vidite da li vam odgovara, onda da ga kupite. 
Nekad i volim kad je militraza manja, jer volim da isprobavam nove proizvode, a ne da se zarobim jednim.
Dakle, ja sam julskom Purity Box kutijom zadovoljna, a cinjenica da sam narucila i avgustovski Box, definitivno govori u prilog tome.:)

Predlazem da napravite kratku pauzu, mozda skuvate sebi kaficu, pa da nastavimo sa avgustovskim Purity Box - om. :)

 Purity Box ~ Avgust
 Avgustovski Purity Box sam narucila na vreme, pa mi je stigao, cini mi se 7. avgusta. :)
Cena je i dalje 1400 din, a ono sto je dobro je to sto ovaj Box moze jos uvek da se poruci, do 20. avgusta. 

 
 Ponovo je, naravno na moju adresu stigla, prepoznatljiva Purity Box kutija, ovog puta uvezana trakom od, cini mi se, jute, vezanom u masnu. :)
Ono sto mi se svidja sto kutije stvarno lepo izgledaju, prakticne su i mogu da posluze za odlaganje nekih sitnica koje inace ne znate gde da stavite, a mozda cak i kozmetike. Ja sam onu od jula dala sestri, ovu sam zadrzala, posluzice. :)

 

I opet, naravno, prepoznatljiva kartica, sa jos jednom, vecom na kojoj je ispisan sadrzaj i odsampana slika Box-a.
Primecuejm da ovog puta nije u pitanju tanji karton, vec masni papir.


A sta se to nalazi u avgustovskom Purity Box - u?
1.KEIMS piling za telo - full size proizvod - 225 ml (glavni razlog zasto sam narucila i avgustovski box)
2.KEIMS Pure Revival krema za ruke / tester br.1 - 15ml
3.NIKEL Royal Body mleko za telo /tester br.2 - 30 ml
4.KEIMS Sublime nocna krema / tester br.3 - 15 ml
5. SEPHORA Colour Hit lak za nokte - 5ml


 KEIMS piling za telo, kao sto sam rekla je full size proizvod od 225 ml. To je nesto sto mi se posebno svidja, cini mi se da se u kutiji uvek nadje jedan full size proizvod. 
Dakle, ja sam kutiju narucila najvise zbog ovog pilinga i vec sam ga koristila 2 puta, a veceras cu ponovo. :) 
Cena ovog proizvoda je 2190 din, i samo tim proizvodom je i vise nego pokrivena cena cele kutije.
Na kartici u opisu ovog proizvoda pise: ''Mocan regenerisuci piling, izradjen od crvenog caja, mimoze i vitamina C. Sadrzi cestice cilibara koje kozu cine glatkom, poliranom, blistavijom i oslobadja je necistoca.''
Za maksimalan rezultat savetuje se da se piling koristi dva puta sedmicno, sto ja i radim. :) ''Uz redovan piling i masazu koza ce biti tonirana i cvrsca'', jos pise.
Napravljen od: ''Termalna voda, mimoza, crveni čaj, seme šipka, Uncaria tomentosa, pomorandža, ćilibar, ginko biloba, sikavica, mango, tara, ruža, jasmin, bela rada, morske alge.'' - sa sajta Purity Box.

 
 Ja sam neko ko voli pilinge i ovaj mi se veoma svidja. Miris je malo jaci, iskreno ne znam tacno na sta mi mirise, ali nekako vockasto, ''pekmezasto'', sto je mozda i najbolji opis, jer sm piling neodoljivo podseca na pekmez ili dzem od smokvi, samo je tamniji.
Cestice su krupnije i malo se duze spiraju sa tela, ali meni ne smeta.
Posle ovog pilinga koza mi je glatka i blistava.
Na slici ispod mozete videti kako piling izgleda.

Sto se tice uzoraka, ponovo su se u kutiji nasla 3, upakovana u plasticne kutijice i kao i u prethodnom Boxu, dva uzorka od 15ml, jedan od 30ml. 
S obzirom na to da su kutijice identicne kao i one iz prethodne kutije, ja sam na svaku etiketu sa brojevima napisala sta se nalazi u toj kutijici, da bih se lakse snalazila. :)
1.KEIMS Pure Revival krema za ruke / tester br.1 - 15ml
2.NIKEL Royal Body mleko za telo /tester br.2 - 30 ml
3.KEIMS Sublime nocna krema / tester br.3 - 15 ml


1.KEIMS Pure Revival (anti age) krema za ruke. Ovaj proizvod jos uvek nisam isprobala, ali ima prijatan miris, malo podseca na miris pilinga za telo, sto, s obzirom na to da im je sastav slican, nije cudno, ali je miris dosta, dosta blazi.
Pa kaze: ''Na bazi crvenog caja, mimoze, snaznih antioksidanasa i obogacena ginko bilobom, ova krema je pravi tretman koji smiruje kozu ruku, pritom je stiteci od isusivanja'' . Vidim da se ovde ne pominje vitamin C koji, predpostavljam, daje jaci i kiselkastiji miris pilingu.
Originalno pakovanje od 50ml kosta 1260 din.
Uzorak od 15ml, kosta 378 din.
Kad budem isprobala ovu kremu, znacu sta da mislim o njoj. :)

 2.NIKEL Royal Body mleko za telo. Njega sam isprobala, koristim ga, evo, vec 3-4 veceri.
Pored divnog mirisa koji osvezava, pomorandze koju obozavam, ili mirisa pez bombona, kao kod onog NIKEL pilinga iz julskog Box-a , za ovo mleko mogu jos da kazem i da nije lepljivo, koza ga brzo upije, lepo hidrira i nema iritacija. 
Jedina zamerka je sto taj divan, osvezavajuci miris ispari u rekordno kratkom vremenu, dakle vrlo kratko se zadrzi na kozi.
Inace je za suvu kozu, sto meni savrseno odgovara.
Evo sta pise u opisu: ''Mleko svilene teksture sa ekskluzivnim prirodnim i hranljivim kompleksom, jaca suvu kozu dajuci joj elasticnost i cineci je cvrscom. Maticni mlec na kozu deluje stimulativno i obnavljajuce''. 
''PRIRODNI SASTAV: badem, grejp, karite maslac, lecitin, matični mleč, slatka narandža, suncokret'' -  sa sajta.
Originalno pakovanje od 200ml kosta 2870 din.
Dakle uzorak od 30ml je 430, 5 din.

3.KEIMS Sublime nocna krema - ovaj proizvod nisam isprobala, ima prijatan miris i neku bez boju. ''Sadrzi novu strukturu aktivnih sastojaka zbog inovativne multikapilarne tehnologije ubrizgavanja. Kombinuje aktivne sastojke sastavljene od morske i biljne frakcije koji podmadjuju kozu tako sto smanjuju bore i podizu njen tonus, elasticnost i nivo vlaznosti'', pise u opisu. Utiske javljam naknadno. :)
Sadrzi: ''Termalna voda, mimoza, crveni čaj, vitamin E, Uncaria tomentosa, pomorandža, ginko biloba, sikavica, mango, tara, ruža, jasmin, bela rada, morske alge.'' - sa sajta Purity Box.
Originalno pakovanje od 50 ml kosta 3600 din
Uzorak od 15ml kosta 1080 din.

Na slici ispod mozete videti kako ova tri proizvoda izgledaju.

 
I na kraju SEPHORA Colour Hit lak za nokte od 5ml.
Stvarno ne znam u kom broju je ni kako se zove ova nijansa, jer nista ne pise, ali je ovaj lak jedno malo razocarenje.
Naime, kad sam videla da se i lak nalazi u avgustovskom Box-u veoma sam se prijatno iznenadila, jer mi se cini da nije bio ukljucen kada je slika Boxa na sajtu izasla, posto sam ga ja tek kasnije videla u opisu Box-a, ali mozda i gresim.
Proverila sam tad da vidim kakvih sve nijansi ovog laka ima i znam da su bile tri koje mi se ama bas nimalo nisu svidele i da sam jos tad pomislila da se nadam da necu bas jednu od te tri dobiti...
Pogadjate..dobila sam bas jednu od te tri nijanse.
Ne volim braon lakove, volim roze, plave, crvene, naranzdaste...U principu sve sem crnog laka i ovako neke braon boje, ako je to uopste braon, moze da prodje.
Vidim da je u Lola Box -u  neka lepa narandzasta boja...
Bilo bi lepo da smo mogli da napisemo koju bismo boju laka voleli da dobijemo, ali dobro, s obzirom na to da ja lak nisam ni videla kad sam narucila ovaj Box, ne bi trebalo ni da se zalim. Iskreno ne znam ni da li je bilo druge boje, ili su svi dobili ovu.

Isprobala sam ga i na noktima i ne deluje lose, ali ako ga budem ponovo stavljala, to ce verovatno biti sa nekim sljokicama preko.

Ne znam cenu ovog laka.


Zakljucak:
Dakle cena boxa, da ponovim jos jednom je 1400 din, ali je prava vrednost sadrzine ovog Box-a kad se sve sabere preko 4000 din, ne racunajuci lak.
To je otprilike isto kao i za julski Box, narocito u slucaju da ste narucili Nikel serum protiv prosirenh pora.

Tako da moram jos jednom da naglasim, da je to po mom misljenju i vise nego isplatljivo.
Veoma sam zadovoljna avgustovskim Box-om, jedino mi se ne svidja boja laka, ali sve u svemu, uopste se ne kajem sto sam je narucila.
Purity Box za avgust jos uvek moze da se poruci ovde, ali jos samo nekoliko dana, do 20.

Ja jedva cekam da vidim sta ce se naci u septembarskom Purity Box-u. :)
Post je bio malo duzi, hvala vam na citanju, devojke, narocito vama koje ste ostale uporne i izgurale do kraja posta. :)
Kakva su vasa iskustva sa Purity Box-om? Da li ste je narucivale? 
Da li ste narucile ove za jul i avgust i kako ste zadovoljne sadrzajem?


4 коментара:

  1. Stigla sam do kraja posta i sve pohvale za isti, odlična recenzija i predstavljanje kutija. Mislim da ću naručiti avgustovski ako mi se ukaže prilika zbog pilinga jer me je tester istog oborio sa nogu . Ja za sada imam samo junski i nemam nijednu primedbu na njega, bio je savršen :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, Tijana! :)
      Meni je zao sto junski nisam narucila, jer sam razmisljala, a onda zakasnila, ali nema veze. Ako narucis avgustovski, obavezno javi utiske. :) Meni se samo boja laka ne svidja, asve ostalo mi je super.

      Избриши
  2. Naručujem Purity već nekoliko meseci i prezadovoljna sam! Uslugom, proizvodima, ma sve mi se dopada! Pogotovo što mogu na sajtu da vidim šta je pripremljeno za koji mesec i svi dobijaju iste proizvode! Ćekam ovu septembarsku kutiju sa nestrpljenjem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se i ja sam prezadovoljna. :) Nazalost, septembarsku kutiju nisam narucila, nisam bila tu, ali moram videti da li je jos uvek dostupna. :)

      Избриши