недеља, 23. август 2015.

Potroseno #1

Zdravo drage moje,
evo i mog prvog posta o potrosenim proizvodima.

U sustini i nema bas mnogo proizvoda, nisam pocela da ih skupljam od samog pocetka, vec sam ih bacala, a onda i kasnije kad sam pocela da ostavljam sa strane potrosene proizvode, da bih mogla da napisem ovakav post, desavalo mi se da zaboravim i bacim potroseni proizvod u kantu...

Ono sto mozete da vidite na slici ispod su uglavnom proizvodi troseni u toku leta.

Neke fotke su malo ''blurry'', izvinjavam se zbog toga. Slikala sam sinoc i onda pobacala sve pre nego sto sam prebacila slike na laptop, tako da, posle toga nije bilo sanse za popravni...


Kao sto mozete da vidite, tu ima mnogo testera, ali imam ih jako puno, pa sam resila da ih trosim redom.
Isprobala sam uzorke tri VICHY kreme za lice - nijedna ne sadrzi paraben.
NUTRILOGIE 2 koja je za izrazito suvu kozu i bas mi je odgovarala, odlicno mi je hidrirala lice, mada bi za zimski period bila jos bolja.
Ova krema takodje ima i miris koji je meni savrsen, bas pravi miris kreme za lice, podseca me na jednu Avon kremu koju sam koristila pre vise godina. 
Ja ne volim neke jake, cak ni blage cvetne mirise krema za lice, zato recimo obozavam Niveu.
Nekad mi jednostavno bilo koji malo jaci miris koji mi je inace lep, smeta (svi vi koji ste se bar jednom susreli sa migrenom, znacete o cemu govorim). Ova krema ima bas onakav miris kakav meni odgovara, tako da osim cinjenice da jako prija i odgovara mom licu,  za prijatan, prilicno neutralan miris zasluzuje jedan dodatan plus. Imam jos jedan tester ove kreme.

Sto se tice VICHY IDEALIA kreme za lice, iako su na slici dva testera, ja sam prilicno sigurna da sam potrosila bar tri, tako da, mora da sam jedan bacila, a inace ostala su mi jos tri. I ova krema mi je odgovarala, iako je za normalnu kozu, ali meni leti i inace vise prijaju kreme za normalnu i mesovitu kozu, koje nisu mnogo guste i masne. ova krema ima taj neki blago cvetni miris, koji je inace lep, ali ja vise volim kreme za lice bez takvih mirisa, kao sto sam vec rekla. Krema je rozikaste boje. Nije mi izazvala nikakve iritacije, ali ja ipak prednost dajem Vichy kremi NUTRILOGIE2.

VICHY NEOVADIOL Gf je krema za zrelu kozu, preporucuje se zenama u menopauzi. Ja sam ipak isprobala jedan tester, a preostala dva sam dala mami. I ova krema je za normalnu do mesovitu kozu.

Tu je i uzorak jednog VICHY DERCOS mineral soft sampona, za sve tipove kose.
Dobila sam nekoliko razlicitih, a od ovog dva uzorka.
 Za razliku od testera krema od kojih sam svaki koristila po nekoliko dana i uz to jos od svake isprobala bar po dva testera, pa sam mogla da steknem neki prvi utisak o njima, o samponu ne mogu nista konkretno da kazem, jer sam ga potrosila za jedno ili dva pranja kose.Inace sampon ima lep miris, lepo peni.

NUXE testere sam dobila i isprobala jos u maju ili junu. Prvi na na slici je tester NUXE Carobnog suvog ulja kojim sam bila toliko odusevljena da sam narucila celu bocicu od 100ml. Moje utiske o tom ulju mozete procitati u ovom postu.  
Drugi tester je NUXE Reve de Miel, krema za ruke i nokte. Sadrzi med, suncokret, ulje avokada, argana, slatkog badema i vitamin E. Odlicna je, nije masna, koza je brzo upija i ima divan, ali malo jaci miris, vise mi je za zimu nego za leto.
Treci tester je NUXE Tonik  - nezan tonirajuci losion. Mogu da kazem da je stvarno nezan i blag za kozu, osvezava je i odlicno cisti. Jako mnogo mi se svideo. U medjuvremenu sam nabavila NUXE micelarnu vodicu za ciscenje, mini proizvod od 30ml i jedva cekam da je probam. :)

Zatim, dalje, dva testera La Roche -  Posay krema za lice: Prva je  Hydreane Riche za suvu osetljivu kozu. I ove kreme su bez parabena. Moram da kazem da mi je odgovarala, malo je masnija. I ona ima neki miris, koji je inace lep, ali ja volim bez mirisa, ili nesto neutralno osvezavajuce, ili nesto opustajuce, spa. :) Inace su obe kreme jako dobre, koliko sam mogla da primetim.
Drugi tester je isto La Roche Posay Hydreane, ali ne Riche vec Legere i ova je za normalnu i mesovitu kozu, samim tim je malo laganija. Bogata je selenom.

Zatim tu je tester Lumene Bright Now Blur - Line and Pore Minimizer-a ili prajmera. I on me je odusevio tako da sam kupila i full size proizvod, a moje utiske o njemu mozete procitati u ovom postu.  

Bioten Skinnergy losion za telo, obogacen 100% prirodnim ekstraktom licija. Uzorak je bio poklon uz jedan broj magazina Joy. Mnogo mi se svideo. Ne sadrzi paraben, ni parafin. Za suvu kozu je i odgovara mi, koristila sam ga nekoliko dana. Miris mi se posebno svidja.


Potrosila sam dve Dr Colic maske za lice, tj. ja sam potrosila jednu, a moja mama jednu. Ove dve su sa biljnim proteinima i semenom crnog grozdja. Ja sam isprobala ovu drugu. I o njima sam pisala na blogu ovde.

Velena trake za depilaciju, isprobala sam ih po prvi put. Nisu cak ni za osetljivu kozu, a nije bilo iritacija. Dobre su, mada ih nisam ponovo kupila, jer preferiram Lycia trake, koje sam takodje potrosila, ali nisam sacuvala nijednu praznu kutiju...
Sapun Chisto - Freshka Gora. prirodni sapun med kakao. Svideo mi se, ne peni mnogo, ali miris je lep. I o njemu sam pisala ovde.
U tom postu mozete da vidite i kako je izgledao, stigao je preslatko upakovan. :) Zadovoljna sam ovim sapunom, koristila sam ga za ruke.


Moja voljena Nivea. Nivea soft krema koju sam vec pominjala u vise navrata. Krema koju stalno imam, jednostavno navikla sam da mi je uvek tu, kao alternativa za svaku drugu kremu, za lice, telo... :)

Nivea Milk Bar sapun koji obozavam, koristim ga i za ruke, ali ponekad i za umivanje ili tusiranje.Ne isusuje kozu, naprotiv, a divan je, blag... :)
Nivea Pearl & Beauty antiperspirant. Iako volim prirodne dezodoranse, ovaj Nivea roll on odavno koristim. Divan miris, a inace ne stavim ga nikad mnogo, jer ne volim taj osecaj kad mi je mokro ispod pazuha, a i jer nije prirodan, a s druge strane ne volim mnogo stikove. Meni bas dugo traje.


Eucerin pH5 ulje za tusiranje, ne znam sta bih jos mogla da kazem o ovom ulju, sto nisam vec napisala u par postova, ukljucujuci i ovaj ovde. 
Ulje je savrseno!
Titania krema za stopala sa 10% uree. 
Sto se nege tice nemam nikakvih zamerki, ali sadrzi 3 vrste parabena! Nisam to znala kad sam je kupila, vec tek kad sam stigla kuci i procitala sastav. Ipak, odlucila sam da je koristim, jer ne volim da bacam novac tek tako,mislla sam da cu je brzo potrositi, ali koristil sam je oko 2 meseca! Ostalo je bilo mozda za jos dva - tri mazanja, ali sto je mnogo mnogo je.
Nikel Royal Body mleko za telo, bio je deo avgustovskog Purity Box-a o kom sam pisala u ovom postu Divan osvezavajuci miris narandze, jedina mana je sto se miris jako kratko zadrzi na kozi...


I na kraju  - Balzami za usne 
Labelo Clasic, kom se cesto vracam. Obozavam ga!
 Zatim balzam za usne sa mirisom i ukusom Sprite-a . Spala mi je samo etiketa. Imala sam i sa ukusom i mirisom Fante i Coca - Cole, ali sam ih potrosila i ambalaze nisam sacuvala. Ovo labelo je ok, stvarno se bas jako oseca Sprite.
Maybelline Baby Lips Intense Care. Ja ove balzame za usne volim. Ovaj je bezbojan, a imam i trenutno koristim ono ljubicasto Peach Kiss.
Freshka Gora balzam za usne cokolada. Iako se malo vise oseca vosak, mnogo mi se svideo! Mozda najbolji balzam koji sam ikad probala, kad je nega usana i hidratacija u pitanju. Inace imam takve usne da iako non - stop mazem gule se i pucaju, ali tokom koriscenja ovog balzama bile su divne, glatke i meke.

I na kraju MUUMI balzam za usne od pomorandze, SPF 15. Miris je lep, pakovanje slatko, a nega onako,uobicajeno za vecinu balzama.


To je to sto se tice mog prvog posta o potrosenim proizvodima. :)

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda? Delimo li utiske?

8 коментара:

  1. Sviđa mi se sve što si mackala, Niveu sam probala sve i volim sve, a Eucerin nikako da mi dođe na red to ulje al ima vremena :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja njega planiram ponovo da kupim, ali kasnije, a pritom cu i da lovim neku akciju. ;) Ne znam jesi li narucivala iz apoteke Srbotrade, kod njih je cini mi se sve jeftinije, a cesto imaju neke Eucerin promocije. Mislim da i sad ima nesto, da se uz kupljeno ovo ulje dobija na poklon neki mini proizvod. :)

      Hvala na komentaru, Tijana! :)

      Избриши
  2. Ja sam se prijavila za NUXE testere posle skoro dva meseca dobila sam dva testera, od toga mi 1 nije odgovarao(odnosno nije bio za moj tip koze). Volela bih da probam njihovo čuveno suvo ulje, da vidim čemu sva ta pomama :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Otkud ti nisu poslali tri, bas bezveze..Ja nisam nista ni znala o ovom ulju dok nisam dobila tester, ali meni se bas svidelo. Na stranu to sto ima fenomenalan miris, prirodno je i meni bas odgovara. Za kosu mi recimo, nije odgovaralo, a za lice nisam ga ni probala. Mozda da se ponovo prijavis za testere? Ja sam se najvise prijavila zbog njihove Nirvanesque kreme, htela sam da je isprobam, ali, eto, meni to nije stiglo...

      Hvala na komentaru, Lola! :)

      Избриши
  3. I svi hvale ovo Eucerin ulje i ja uvek zaboravim da ga kupim. :D moracu da zapisem definitivno :) Maske su super ali su malo skuplje za jednu upotrebu pa se castim povremeno :D Nivea je zakon, to obe znamo ;) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sa Eucerin uljem nema greske. :) Jesu skuplje, slazem se, ja sam, srecom, ove dve dobila na poklon. :)

      Hvala na komentaru, Irena! :)

      Избриши
  4. Eucerin ulje mi je vec dugo na listi za kupovinu :) Maske za jednu upotrebu najvise volim ali Dr.Colic jos uvek nisam isprobala....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eucerin ulje je stvarno odlicno i po mom misljenju vredi svaki dinar. :) I maske su jako dobre, ja sam ih dobila na poklon.

      Hvala na komentaru, Marija! :)

      Избриши