понедељак, 20. јун 2016.

HL&E Ashtanga Namaskara & Bhujangasana ~ Kolena, grudi, brada i kobra joga poze + video

Zdravo devojke,
u danasnjem Healthy Life & Exercise postu govorim vam o dve joga poze - ''Ashtanga Namaskara'' & ''Bhujangasana'', tj. ''Kolena, grudi, brada'' i ''Kobra''.
U pitanju su poze koje su takodje izvode i u pozdravu Suncu. 
Ja sam objavila i vido u kom sam objasnila i pokazala obe, a evo ukratko i u postu kako se te poze izvode.

Kako se izvodi joga poza ''Ashtanga Namaskara'' tj ''Kolena, grudi, brada'':


Stanemo na sve cetiri. Rucni zglobovi su pozicionirani direktno ispod ramena, a kolena ispod kukova. Rasirimo prste na rukama, oslonimo se celom sakom, cak i delom sake izmedju kaziprsta i palca. 
Aktiviramo stomacne misice, repnu kost podizemo na gore, dok grudi spustamo na dole, prema podu. Ruke se savijaju u laktovima, koje ne sirimo napolje, vec drzimo pored tela. Ne grcimo vrat i ramena.
Grudi spustamo na pod izmedju saka, a zatim na pod spustamo i bradu. Nakon toga mozemo da spustimo i stomak, tj. celo telo na pod i da se podignemo u pozu ''Kobra''.
Ova poza moze da se izvede i iz poze ''Daska''.
Dobrobiti joga poze ''Kolena, grudi, brada''.
Jaca misice ruku i nogu, jaca grudi.Kako se izvodi ''Bhujangasana'' tj. ''Kobra'' joga pozaOva poza se izvodi tako sto legnemo na stomak, spustimo celo telo na pod. Noge su sastavljene i ispruzene, pristisnemo pubicnu kost u pod. Ruke susavijene u laktu, a sake su postavljene direktno ispod ramena,prsti su rasireni. Uz udah, podizemo glavu i ramena na gore, oslanjajuci se na sake. Pazimo da ne gcimo vrat i ramena. Vremenom i sa vecom fleksibilnoscu mozemo da podignemu i ceo prednji trup na gore.
Disemo i uz izdah spustamo glavu nazad na pod.

Dobrobiti joga poze ''Kobra'':
isteze misice ruku, ramena, stomaka, jaca kicmu, oslobadja od stresa, jaca ruke i ramena, popravlja raspolozenje...


Video:Za jos videa o jogi - kliknite na ovaj link.

Za postove o jogi na blogu kliknite ovde.

Нема коментара:

Постави коментар