понедељак, 18. мај 2015.

All That Glitter...Baby Blue, Fruity Smoothie and Mini Blog Sale

Zdravo svima!
Danas imamo 3 u 1 post! :) Malo o nokticima, recept za vocni smoothie i jedan mini blog sale.

 Kao sto mozda vec znate, lakiram nokte na nogama otprilike jednom mesecno. Volim jako kratke nokte, osim sto izgledaju lepo, po mom misljenju, takodje su i prakticni, jer ne moram cesto da ih skracujem i sredjujem.
Koristila sam Sixteen lak u broju 463, koji sam kupila proslog meseca. Ovi lakovi su bili (mozda su i jos uvek) na akciji u Lilly-ju, 1+ 1 poklon,tako da dobijete dva za 229 din. Jedino sto ne mozete da birate drugi lak, jer je odredjeno koji uz koji ide, a sa ovim svetlo plavim, isao je divan indigo plavi 560.

Hello everyone!
Today we have a 3 in 1 post! :) A little bit about nails, a recipe for a fruit smoothie and a mini blog sale.

As you may know, I put nail polish on my toe nails about once a month. I like very short nails, apart from the fact that they look very nice, in my opinion, they are also practical, because I don't have to shorten and do them often.
I used Sixteen nail polish in number 463, which I bought last month. These nail polishes were ( and maybe they still are) on a promotion in Lilly, 1+1 gift, so you get two for about 2 euros. nly that you can't choose the second colour, because it's decided which goes with which and with this light blue there was one gorgeous indigo blue 560.


 Boja je mnogo lepa bebi plava, jedino sto je lak prilicno redak, tako da za dobru prekrivenost obavezno mora da se nanese u dva sloja ( mozda cak i tri).
Ja sam imala problem sa cetkicom, naime, strcalo je dve, tri dlacice, pa sam morala da ih odsecem.
Cetkica je uza. Pise da se lak brzo susi, ali bi za drugi sloj trebalo malo vise vremena, narocito ako ga nanesete onako bogato.
Ja sam koristila i Aurin jelly top coat, koji se nanosi na lak koji nije potpuno suv, ovde sam ipak morala da cekam malo duze nego recimo sa Aurinim lakom, jer mi je sa prvim noktom top coat povukao lak, pa sam morala da stavljam ispocetka. Ali sve u svemu, lak je skroz ok, a boja je divna. :)


The colour is really nice, baby blue, the only thing is that the nail polish is not thick enough so to cover the nail well, you need to put it in two layers (maybe even three).
I had a problem with the brush, two or three hairs were coming out of the brush and I had to cut them off.
The brush is not wide. It says that it dries quickly, but for the second layer, especially if you put a lot of it, it takes a little bit more time.
I used Aura jelly top coat, which you put over not completely dry nail polish, here I still had to wait longer than with, for example, Aura's nail polish, because with the first nail, top coat pulled the nail polish down, so I had to redo it from the beginning. But, all in all, it's an ok nail polish and the colour is beautiful. :)


Takodje sam ponovo koristila i
AURA - The Strong Hardener Base Coat  i AURA Jelly Top Coat.
I also used again
AURA - The Strong Hardener Base Coat  and AURA Jelly Top Coat.


Za bazu mogu da kazem da je dobra, imala sam na noktima ovaj Aurin roze lak, boja je onako malo jaca, ali se skinuo bez problema, nije mu ostalo boje u zanokticama.
Top Coat se brzo susi i meni se mnogo svidja taj efekat gela, nokti su sjajni i bas deluje kao da imate gel.
Sto se tice produzavanja trajnosti laka, posto ne lakiram nokte na rukama za to ne mogu nista da kazem, ali na nogama, iako mi obicno lakovi i inace traju skoro 4 nedelje, ipak mislim da sa ovim top coat-om lak duze traje. Obicno, u zavisnosti od laka, malo pocnu da se gule na vrhovima, tu i tamo posle oko 3 nedelje, sto ja obicno samo malo popravim, mogu da kazem da mi se sad samo primetio izrast posle 4 nedelje i tek taj dan, kad sam ionako skidala lak, na jednom palcu poceo je malo da se guli.
Cetkice i na bazi i na top coat-u su malo sire, sto cini nanosenje istih, vrlo lakim.
Tao da, za sad sam zadovoljna.

For the base I can say that it's very good, I had this Aura nail polish on my toe nails, a little ''stronger'' colour, but I took it off without problems, there was no colour left on the sides.
The top coat dries quickly and I really like that gell effect that it gives, the nails are shiny and look just as if you had gell on them.
As for prolonging the durabillity of the nail polish, since I don't put nail polish on my finger nails, I can't say anything about that, but on toe nails, even though nail polishes there last for me up to 4 weeks, depending on the nail polish, I think that this top coat does make the nail polish last longer.
Usually, depending on the nail polish, they start to peel a little from the top after like 3 weeks, which I just fix a little bit, I can say that only after 4 weeks and on the day I planned to remove the nail polish, anyway, it peeled a little on the top on one toe nail.
Brushes on both the base and top coat are wider, which makes putting nail polish easier.
So, for now, I'm satisfied.
--------------------------------

A sad, ako pratite desavanja na mojoj facebook strani, onda ste mozda primetili ovu fotografiju. :)
Naime, to je smoothie ( ili mozda vocni jogurt) od jagoda i banana, koji je fenomenalan i koji ja ovih dana bas cesto pravim. I danas sam pravila. Treba vam samo blender i evo kratkog uputstva kako da ga napravite. :)

And now, if you follow the happenings on my facebook page, you might have noticed this photo . :)
It's a strawberry and bananas smoothie (or fruit yogurt), which is wonderful and which these days I make very often. Today I also made it. You only need a blender and here is a short instruction on how to make it. :)


Smoothie od jagoda i banana

2 banane
12 jagoda srednje velicine
oko 2dl jogurta po izboru

Izblendirajte, naspite u solje i uzivajte u ukusnom i zdravom napitku. Izaberite jagode iz svoje baste ili kupljene na pijaci.
Od ove kolicine dobicete tri solje (za belu kafu)
Mozete ga piti za dorucak ili uzinu, jako je osvezavajuc, takodje.

Strawberries banana Smoothie
2 bananas
12 middle sized strawberries
about 2dl of yogurt of your choice
 
Blend it, pour into mugs and enjoy the tasty and healhty drink. Choose strawberries from your garden or from farmer's market.
You'll get about three mugs from this quantity.
You can drink it for breakfast or as a healthy snack, it's also very refreshing.
----------------

Takodje bih vas podsetila i na majsko darivanje koje je u toku, mozete ucestvovati i ovde na blogu, pravila procitajte u ovom postu, kao i na facebook strani ovde. :)

I would also like to remind you about the May giveaway, you can participate here on the blog, read the rules in this post and also on my facebook page here. :)



Post je bio malo poduzi, ali se nadam da je bio zanimljiv! :)
Koje su boje vasi nokti ovih dana?
Jeste li probali neki od Sixteen lakova?
Imate li neki ''smoothie'' recept da podelite sa mnom?

The post was a little longer, but I hope it was interesting, anyway! :)
Which colour are your nails these days?
Have you tried any of the Sixteen nail polishes?
Do you have any smoothie recipe to share with me?

8 коментара:

  1. Ja obicno pravim sa bananom i malinama, tome dodam i malo meda i cimeta :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na preporuci i na komentaru, Ksenija! :) I ja pravim sa malinama, kad stignu maline i takodje dodajem med. Ali nisam stavljala cimet, a volim ga, pa cu definitivno da probam malo da dodam. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jao ja sam koristila od njhovih lakova samo mat, ali sam jako zadovoljna, i mnogo mi se svidja taj prsten :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Alex, na komentaru! :) Ja sam ih sad probala prvi put, boja mi se jako svidja, jedino sto je malo onako redji, ali ok je. Taj prsten imam bas odavno, drago mi je da ti se svidja. :)

      Избриши
  4. Slazem se u vezi lakova, pisala sam i ja o njima. Boje su superiska.
    Svidja mi se post. :]

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, Milice, na komentaru, drago mi je da ti se svidja post. :) Boje su stvarno lepe, ja sam se dugo dvoumila koju kombinaciju boja da uzmem...

      Избриши
  5. evo ga smuti sa jagodama i bananom,tako i ja pravim samo ne stavljam jogurt,vec samo vodu :D

    ОдговориИзбриши