субота, 25. јул 2015.

Eucerin DermatoCLEAN osvezavajuci gel za ciscenje i DermoPURIFYER piling ~ Moji utisci

Zdravo!
Danas cu podeliti sa vama svoje utiske o jednom cudesnom dvojcu -  Eucerin DermatoCLEAN osvezavajucem gelu za ciscenje i DermoPURIFYER pilingu.

 

Pocela sam da ih koristim pre vise od tri nedelje, pa mogu fino da vam ispricam kako su se ovi proizvodi pokazali kad je moje lice u pitanju.
Pre nego sto pocnem pricu o samim proizvodima, da napomenem da imam suvu, osetljivu kozu, mada mi leti vise odgovaraju proizvodi za normalnu/kombinovanu kozu.

Eucerin DermatoCLEAN osvezavajuci gel za ciscenje je proizvod namenjen nezi normalne i kombinovane koze, ali pise da ga takodje mogu koristiti i osobe sa osetljivom kozom, mada ne sa izuzetno osetljivom ili suvom kozom.
Dolazi u pakovanju od 200ml u bocici sa aplikatorom.


Ja sam ga nabavila u apoteci Srbotrade, gde kosta 656 dinara.
Ovaj gel ''uklanja sminku i pomaze kozi da lakse dise.'' 
Ja sam ga svega nekoliko puta koristila za skidanje sminke, iako ga inace koristim svakodnevno, i gel mi je svaki put lepo skinuo sminku sa lica.
Koristim ga ujutru i uvece kao gel za umivanje. Pokvasim lice, pa nanesem gel, istrljam lice blago kruznim pokretima i isperem. Ponekad prvo protrljam gel u rukama, cime se stvori malo pene, pa ga onda nanesem na lice i isperem. 
Gel je bezbojan i nema neki specifican miris, na slici ispod mozete da vidite kako izgleda.

 
Pise da gel sadrzi inovativnu  mesavinu: APG kompleks - izuzetno blago sredstvo za ciscenje; Gliko - Glicerol - koji stimulise stvaranje akvaporina 3, tj. distribuciju vode u samoj kozi, pomaze hidrataciju koze i stvaranje njene barijerne funkcije i Hijaluronsku kiselinu - koja odrzava vlaznost u kozi, vezujuci vodu za sebe.
Na slici ispod mozete procitati sastav.


I na kraju, sto se tice mojih utisaka - Lice mi je posle ciscenja ovim gelom glatko, cisto, osvezeno, mekano i elasticno i nema nikakvog zatezanja, sto je jako bitno.
Mom licu ovaj gel bas odgovara, nema iritacija. Nanosila sam ga i preko ociju, prilikom skidanja maskare i nije mi smetalo.

Jos jedan Eucerin preparat koji sam koristila cetiri puta u zadnje malo vise od tri nedelje je DermoPURIFYER piling - piling za problematicnu kozu sa mikrocesticama za ciscenje pora.

S obzirom na to da je ovaj piling iz linije koja je posvecena nezi problematicne, masne koze, sklone stvaranju akni, verovatno se pitate otkud taj piling kod mene...

Iskreno, ja nemam problem sa aknama, pojave mi se s vremena na vreme jedna ili dve, tu i tamo, ali stvarno retko. 
Desilo se da sam ga ja isprobala bas u momentu kad sam imala dve akne, negde kod cela sa obe strane i posto mi se pokazao odlicno, nisam odustala od njega, iako nije za moj tip koze.
Moja mama ima masnu kozu, tako da ovaj piling koristimo obe.

Piling dolazi u tubi, a pakovanje sadrzi 100ml proizvoda.
Ja sam ga kupila u Srbotrade apoteci gde kosta 729 din.


Preporucuje se da se piling nanese na lice jednom sedmicno, nakon cega se lice ispere vodom.
Pise da ovaj piling ''otpusava pore i cisti teksturu koze, dok smanjuje mitisere'' i
da ''deluje direktno na mestima problema, bez isusivanja koze''.  
Dakle ovaj piling ne isusuje kozu, sto je za mene jako bitno, naprotiv, koza mi je mekana i glatka posle koriscenja istog.

A sto se akni tice, mogu iz svog licnog iskustva da kazem da deluje
Prvi put kad sam ga nanela, kruznim pokretima, lagano masirajuci lice, nanela sam ga preko dve akne koje sam imala, ujutru od jedne akne nije bilo ni traga, dok je druga nestala u roku od dan, dva i od tad, vec tri nedelje nije mi se pojavila nijedna jedina.
Jeste da, kao sto sam rekla, generalno nemam problem sa aknama, ali da mi se ne pojavi nijedna jedina i to po ovim vrucinama, stvarno je neobicno.

Piling ima divan, osvezavajuci, opustajuci miris. Providan je sa plavim mikrocesticama koje blago masiraju kozu i otklanjaju izumrle celije sa koze.

Na slici ispod mozete videti kako piling izgleda.


Sto se mene tice, ja cu ovaj piling nastaviti da koristim, jer nisam primetila po bilo cemu da mi ne odgovara, naprotiv, koza mi je cista i nezna.

Na slici ispod mozete videti sastav:



Vrlo sam zadovoljna sa oba ova proizvoda i sa Eucerin proizvodima generalno.

Da li ste vi koristile neki od ovih proizvoda i kakva su vasa iskustva?

8 коментара:

  1. Nisam probala ove proizvode, trenutno am počela da koristim Eucerin micelarnu i okoloočnu , imam nekih gomilu testera pa reko da ih se rešim, mažem meni i mužu svako veče :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala ni Eucerin micelarnu ni okoloocnu kremu, ali sto se tice testera, ja trenutno uopste ne moram da kupujem kreme, dok sve testere potrosim... :) Mada ja nemam Eucerin testera.

      Hvala na komentaru! :)

      Избриши
  2. Nisam probala nijedno od ovoga,mada koristim Eucerin hidrantnu i okojoocnu i odusevljena sam njime.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su do sad svi Eucerin proizvodi koje sam isprobala (osim jednog sampona) odgovarali. Sa ova dva sam bas zadovojlna. :)

      Избриши
  3. Koristim ovaj gel za umivanje i prija mojoj masnoj koži.

    ОдговориИзбриши
  4. Znači, ovo moram da kupim :)! Oduševila me recenzija gela za čišćenje, baš mi nešto tako treba :)

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je, iskreno se nadam da ce i tebi odgovarati. :)

    Hvala ti puno,Marija na komentarima. :)

    ОдговориИзбриши