среда, 16. децембар 2015.

Pavanamuktasana - joga poza za oslobadjanje gasova

Zdravo devojke,
danas ucimo novu joga pozu, u pitanju je poza koja se zove ''Pavanamuktasana'' ili oslodabjanje gasova.
Prosle sedmice sam objavila video sa vezbicama za bolje varenje, ako ste ga propustili mozete ga odlgledati ovde, a danas nastavljamo u slicnom maniru, a sve u cilju da biste se u predstojecim, praznicnim danima osecali bolje. :)

Kako se izvodi joga poza oslobadjanja gasova ili ''Pavanamuktasana''. 

Legnete na ledja, donji deo kicme obavezno da je na podu, opustite ramena, dubok udah, dug izdah. Uz sledeci udah podizete levu nogu, obuhvatite rukama koleno i pritisnete ga na grudi.
Uz izdah podizete glavu na gore, prema kolenu, ali tako da ne grcite ramena uz vrat, podizete se samo koliko mozete. Disete nekoliko ciklusa, zatim uz izdah spustate glavu nazad na pod. Desnu nogu, spustite i takodje  ispruzite ispred sebe na pod. Zatim sve to ponovite sa levom nogom.

Dobrobiti joga poze ''Pavanamuktasana''.
Stimulise rad organa za varenje, lagano masira unutrasnje organe, pomaze kod nadutosti, ovom pozzom izbacuju se gasovi koji se nakupljaju u crevima, isteze misice donjeg dela kicme, jaca stomacne misice, takodje masira i reproduktivne organe...

Oprez:
Ne vezbati ovu pozu u trudnoci, na pun stomak, posle operacija stomaka, kod bolova u kicmi.Za jos videa o jogi - kliknite na ovaj link.

Za postove o jogi na blogu kliknite ovde.

Нема коментара:

Постави коментар